Божидар Игов (1935-2019 г.)
С дълбока скръб съобщаваме за внезапната кончина на п-р Божидар Игов от гр. Варна, дългогодишен съюзен работник и генерален секретар на Баптисткия съюз от 1991 до 1996 г.

Божидар Игов е роден в София. Неговият баща Иван Игов е баптистки пастир, арестуван от тоталитарната власт и изпратен на лагер в Белене заради вярата си. През 1949 г. Божидар заедно с майка си и по-големия си брат е интерниран в с. Голинци, Ломско, без право да се завръщат повече в София. Баща му прекарва шест години в Белене, след което става пастир на църквата в гр. Лом. По-късно пастирува също така във Варна и след това в Пловдив.

От своето детство Божидар е закърмен с дълбоката вяра, предадена от родителите му, независимо от тежките изпитания за цялото семейство. С тази вяра той преминава през целия период до 1989 г., а през 1990 г. започва служение като пастир в Баптистката църква в гр. Варна. Неговото дълбоко познание на Божието слово, мъдростта и умението му да работи с млади и възрастни оставят дълбоки следи в живота на църквата в гр. Варна. Той продължава да проповядва до края на живота си и проповедите му са източник на насърчение и вдъхновение за вярващите (последната му проповед в църквата във Варна е през април т.г.).
Като генерален секретар на СЕБЦ той участва в дейността на Европейската баптистка федерация в годините 1991-1996 г., където успява да спечели много приятели за българските църкви.

Божидар Игов остави след себе си съпруга, дъщеря и внук. Бог отзова Своя служител във вечната светлина на Небесното си царство, където няма повече скърби и болки.

Ръководството на Баптисткия съюз изказва своите съболезнования на членовете на неговото семейство!